2012. december 11., kedd

Dotcom ügyének folytatása

Kim Dotcom már ismert a különböző ügyeiről. Írtam róla, hogy meg akarja építeni a Csendes-óceáni internetes kábelt, és hogy a MegaUpload megszüntetése mégse volt olyan jó húzása az amerikai filmiparnak. Most kiderült, hogy pert nyert a Government Communications Security Bureau (GCSB) ellen, mivel kémkedtek Kim Dotcom után. GCSB-nek ez nem volt megengedve. Ezért Helen Winkelmann, az Új-zélandi Legfelsőbb Bíróság elnöke helyt adott a férfi beadványának, így a MegaUpload alapítója kártérítési pert indíthat a titkosszolgálat ellen.
GCSB ráadásul köteles minden olyan helyet és rendszert megnevezni, amelyeken keresztül a megfigyelésből származó információkat továbbították, ide értve az Echelon hálózat tagállamait (Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland) és az amerikai hatóságokat is.
A kártérítési per nagyon sokba kerülhet Új-Zélandnak. Winston Peters ellenzéki vezető nem véletlenül nyilatkozott úgy korábban, hogy akár több százmillió vagy még rosszabb esetben néhány milliárd dollárt is bukhat az állam az illegális megfigyelési ügy miatt.
De legalább Ők is hozzájárulnak a második tengeri kábel költségeihez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése